Hvorfor banker er trætte af kontanter i en enkelt graf

Bankerne er trætte af kontanter, lyder det i dag i Berlingske Business.

Det har så til gengæld gjort en erhvervsdrivende, restaurantejer Morten Bech Køster fra Østerbro, tilsvarende træt af bankerne, fordi han skal til at betale penge for at sætte penge i banken.

Men hvorfor er det, at bankerne er blevet trætte af kontanter, klirrende mønt, knitrende seddel?

Det enkle svar finder man i en rapport fra Nationalbanken, hvor nedenstående graf viser prisen for bankerne ved at skulle håndtere kontanterne. Den viser, at kontanter er omtrent fire gange så dyre at håndtere som dankortbetalinger. Med andre ord, kontanter koster kassen – for bankerne:

 

Her må vi indskyde endnu en graf for at understrege merprisen ved at håndtere kontanter for bankerne. Dankort udgør jo en væsentligt større del af de samlede betalinger end kontanter. En undersøgelse fra Nationalbanken viser, at 40 pct. af voksne danskere “kun sjældent” benytter kontanter. Kontanternes andel af betalingerne har været støt faldende de seneste år:

 

Kilder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *