Guide til VM 7: Hvor meget ville du give for en dansk VM-sejr?

Børsugen bringer løbende under fodbold-VM en guide til de økonomiske og finansielle aspekter på og omkring grønsværen ved slutrunden i Brasilien.

Hvor meget er en VM-sejr værd for dig? Altså helt lav-økonomisk, hvor mange penge vil du være villig til at hoste op med for at se det danske landshold vinde verdensmesterskaberne i fodbold?

I finansverdenen har man som bekendt for vane at sætte kroner og ører på alting, og i finanshuset ING har man spurgt folk i VM-deltagelandene om, hvad de ville give for en VM-sejr i Brasilien. I alt er 8000 personer spurgt i 15 forskellige lande.

Det er ikke småpenge. Chile indtager førstepladsen, hvor de adspurgte i snit er klar til at betale cirka 3900 kr. for en chilensk sejr. I Italien er man villig til at betale ca. 3500, mens folk i Argentina gerne vil lægge 3200 kr.

 

Rigtig interessant bliver det, når tallene sættes i forhold til det enkelte lands bruttonationalprodukt (BNP). Her kommer Argentina ud som det land, hvor man er klar til at tage de største spenderbukser med de dybeste lommer på. Hele 3,5 pct. af BNP løber den samlede sum op i – som ING konstaterer, er det fem gange de nuværende udgifter til forskning og udvikling i Argentina.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *