Børsguide: Skal Novo-aktien 15 pct. op eller 20 pct. ned?

Investorerne holder vejret i spænding. Lige nu sidder Novo Nordisk til møde med de amerikanske sundhedsmyndigheders fremmeste eksperter. Og der er god grund til spændingen – eksperterne afgør om den danske medicinalgigant får lov til at sende den nye medicin Tresiba på markedet i USA, en milliardforretning, som aktiekursen allerede har taget forskud på for længst.

I lang tid har mange set godkendelsen som en formsag, men det har ændret sig kraftigt de seneste uger i takt med foruroligende meldinger fra sundhedsmyndighederne, der blandt andet er begyndt at interessere sig kraftigt for bivirkninger i form af hjertekarproblemer med midlet.

Hvor skal aktien så hen, spørger de neglebidende investorer hinanden – Jyske Banks senioranalytiker Frank Hørning Andersen giver et bud på 4 scenarier.

1. Blank godkendelse – plus 10 – 15 pct.
Eksperterne indstiller Tresiba til godkendelese uden videre. Ikke mere snak om hjerteproblemer, ikke mere bøvl med udskudte deadlines og ikke flere komplekse forsøg, der taler for og imod medicinen. Den direkte vej til apotekernes hylder står åben. Scenariet virker dog ikke voldsomt sandsynligt efter de seneste ugers medlinger fra sundhedsmyndighederne.

2. Betinget godkendelse – den gode version –  plus 5 – 8 pct.
Tresiba får godkendtstemplet. Men på den betingelse at Novo Nordisk sideløbende med at godkendelsesprocessen løbes færdig foretager nye studier af de mulige hjertekarproblemer. Men investorerne ånder lettet op – det vil næppe give den store forsinkelse. Det er, hvad flertallet af investorer håber og tror på, vil ske.

3. Betinget godkendelse – den dårlige version – minus 10 pct.
Sundhedsmyndighedernes eksperter er ikke så lette at danse med. De vil have forelagt flere studier, før godkendtstemplet kommer i sving. Det kan forsinke lanceringen af medicinen i USA med 2-3 år. Præcis det, som de mere skeptiske investorer har været bange for på det seneste.

4. Ingen godkendelse minus 20 – 23 pct.
Rædselsscenariet. Midlet bliver afvist fuldstændigt, og Novo Nordisk må lægge sine planer helt om. Milliardindtjeningen må de vinke farvel til de første mange år. Der er dog ikke mange analytikere og investorer, der tror på dette scenarie.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *