Hvorfor banker er trætte af kontanter i en enkelt graf

Af Casper Schrøder 0

Bankerne er trætte af kontanter, lyder det i dag i Berlingske Business.

Det har så til gengæld gjort en erhvervsdrivende, restaurantejer Morten Bech Køster fra Østerbro, tilsvarende træt af bankerne, fordi han skal til at betale penge for at sætte penge i banken.

Men hvorfor er det, at bankerne er blevet trætte af kontanter, klirrende mønt, knitrende seddel?

Det enkle svar finder man i en rapport fra Nationalbanken, hvor nedenstående graf viser prisen for bankerne ved at skulle håndtere kontanterne. Den viser, at kontanter er omtrent fire gange så dyre at håndtere som dankortbetalinger. Med andre ord, kontanter koster kassen – for bankerne:

 

Her må vi indskyde endnu en graf for at understrege merprisen ved at håndtere kontanter for bankerne. Dankort udgør jo en væsentligt større del af de samlede betalinger end kontanter. En undersøgelse fra Nationalbanken viser, at 40 pct. af voksne danskere “kun sjældent” benytter kontanter. Kontanternes andel af betalingerne har været støt faldende de seneste år:

 

Kilder:

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info