Børsguide: Skal Novo-aktien 15 pct. op eller 20 pct. ned?

Af Casper Schrøder 0

Investorerne holder vejret i spænding. Lige nu sidder Novo Nordisk til møde med de amerikanske sundhedsmyndigheders fremmeste eksperter. Og der er god grund til spændingen – eksperterne afgør om den danske medicinalgigant får lov til at sende den nye medicin Tresiba på markedet i USA, en milliardforretning, som aktiekursen allerede har taget forskud på for længst.

I lang tid har mange set godkendelsen som en formsag, men det har ændret sig kraftigt de seneste uger i takt med foruroligende meldinger fra sundhedsmyndighederne, der blandt andet er begyndt at interessere sig kraftigt for bivirkninger i form af hjertekarproblemer med midlet.

Hvor skal aktien så hen, spørger de neglebidende investorer hinanden – Jyske Banks senioranalytiker Frank Hørning Andersen giver et bud på 4 scenarier.

1. Blank godkendelse – plus 10 – 15 pct.
Eksperterne indstiller Tresiba til godkendelese uden videre. Ikke mere snak om hjerteproblemer, ikke mere bøvl med udskudte deadlines og ikke flere komplekse forsøg, der taler for og imod medicinen. Den direkte vej til apotekernes hylder står åben. Scenariet virker dog ikke voldsomt sandsynligt efter de seneste ugers medlinger fra sundhedsmyndighederne.

2. Betinget godkendelse – den gode version –  plus 5 – 8 pct.
Tresiba får godkendtstemplet. Men på den betingelse at Novo Nordisk sideløbende med at godkendelsesprocessen løbes færdig foretager nye studier af de mulige hjertekarproblemer. Men investorerne ånder lettet op – det vil næppe give den store forsinkelse. Det er, hvad flertallet af investorer håber og tror på, vil ske.

3. Betinget godkendelse – den dårlige version – minus 10 pct.
Sundhedsmyndighedernes eksperter er ikke så lette at danse med. De vil have forelagt flere studier, før godkendtstemplet kommer i sving. Det kan forsinke lanceringen af medicinen i USA med 2-3 år. Præcis det, som de mere skeptiske investorer har været bange for på det seneste.

4. Ingen godkendelse minus 20 – 23 pct.
Rædselsscenariet. Midlet bliver afvist fuldstændigt, og Novo Nordisk må lægge sine planer helt om. Milliardindtjeningen må de vinke farvel til de første mange år. Der er dog ikke mange analytikere og investorer, der tror på dette scenarie.

 

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info